Voor al uw visspecialiteiten komt u naar dé viswinkel in Tiel

Vissoorten

 

Hier vindt u een overzicht van enkele vissoorten in ons assortiment. Voor vragen of een bestelling kunt u altijd contact opnemen of bellen naar 0344-613038. 

Onderstaand is slechts een selectie van ons assortiment, er zijn wel honderden vissoorten.

Mocht de vissoort waar u naar op zoek bent er niet bij staan? Neem contact met ons op en wij bestellen het voor u!

 

Product Beschrijving
Ansjovis Ansjovis wordt veelal gebruikt door sterk te zouten en toe te voegen als smaakmaker. De vis kan gedurende het hele jaar zonder problemen worden gekocht, maar zal bij ons vaak in de zomer in het assortiment beschikbaar zijn. Dit komt omdat ansjovis doorgaans in de zomer meer wordt gekocht. Prijs varieert tussen de €4 en €6 per/kg.
Dorade Mooi ovaal zilver-grijze vis met prachtig wit vlees. Heerlijk om zonder veel poespas te eten, beetje zout en peper en klaar, maar kan ook goed kruiden verdragen. Komt voor in de Atlantische Oceaan en Middellandse zee. De dorade kan zowel wild als gekweekt het gehele jaar worden gekocht. Prijzen liggen rond de €10 en €11 per kilogram.
Haring Mooie straalvinnige vis en de mascotte van Neerbos Vishandel Tiel. Ons motto is niet voor niets 'Vishandel met de lekkerste haring'. Wij doen elk jaar weer ons uiterste best om de beste haring voor u te selecteren. Een haring is een Hollandse Nieuwe tussen de periode van 1 mei en 31 augustus. Daarna mag het officieel geen Hollandse nieuwe meer genoemd worden. Bij voorkeur heeft een Hollandse Nieuwe een minimaal vetpercentage van 19% of meer. Visvetten zijn goede vetten, daarom is haring een heel gezonde vis om te eten.
Heek Een Europese zeevis met zacht wit vlees. Niet heel sterk van smaak en past dan ook bij veel verschillende gerechten. Door de lengte van de vis goed te gebruiken als Lekkerbek zoals wij ook doen. Per stuk €3,25 en 3 voor €8,00
Heilbot Prachtige platvis met stevig wit vlees en familie van de schol. Heilbot kan zowel wild of als kweekvis worden gekocht. Voor de wilde soort geldt dat deze in de maanden januari t/m april niet zal worden verkocht omdat dan het seizoen is gesloten.
Inktvis Dit dier komt vooral voor in de Middellandse Zee en Afrikaanse kust. Kan op veel verschillende manier worden gebruikt. In reepjes worden gesneden en gefrituurd, gevuld met een mix van gehakt, tomaat en kruiden of natuurlijk in Paella. Inktvis kan het hele jaar worden gekocht, zowel vers als ingevroren in verschillende maten.
Kabeljauw De kabeljauw is al eeuwen een zeer veelzijdige vis, denk bijvoorbeeld aan de stokvis, waarbij de vis in open lucht te drogen wordt gehangen. Gezouten, gefrituurd of in een ovenschotel, met de kabeljauw kunt u alle kanten op. Ook de kop en graten zijn ideaal om een lekker visbouillon van te trekken. De wilde kabeljauw is in de maanden maart t/m mei slechter leverbaar. Prijs van deze vis varieert de laatste jaren sterk maar is momenteel rond de €25 per kilo.
Koolvis Koolvis is familie van de kabeljauw. Dit is goed te zien aan de filet, die sterk op elkaar lijken, de koolvis is iets donkerder/rozer van kleur. Wat smaak betreft is de koolvis iets vetter. Door dezelfde structuur kan de koolvis hetzelfde als de kabeljauw worden bereidt en leent zich goed voor verschillende gerechten. Voordeel van de koolvis ten opzichte van de kabeljauw is dat koolvis een goedkopere vis is.
Makreel De makreel kennen wij in Nederland vooral als gestoomde of gerookte vis. Heel gezonde vis door het hoge omega 3 gehalte, ofwel de goede vetten. Haal voor consumptie de gestoomde of gerookte markeel even uit de koeling zodat het vet lekker zacht wordt. Ook vers is de makreel heerlijk, door het hoge vetgehalte laat deze vis zich goed grillen of zelfs frituren, waardoor de makreel mals blijft. Prijzen van onze gestoomde makreel liggen rond de €11,- per kilo en de verse rond de €10,- per kilo.
Mosselen Een schelpdier waar wij in Nederland trots op zijn. Wij bieden als verse mosselen voornamelijk de Neeltje Jans Mosselen aan. Tevens hebben wij voorgekookte mosselen voor u in ons assortiment. Mosselen, misschien wel een van de makkelijkste producten om te bereiden. Kook ze een paar minuten, of voeg ze toe aan wat groente in een hete pan om ze vervolgens traditioneel af te blussen met witte wijn. Dat de "r" in de maand moet zitten om mosselen te kunnen eten is al lang niet meer sinds de komst van de juiste koelsystemen. Het mosselseizoen loopt van juli tot april.
Octopus De octopus is familie van de inktvis. Hoewel de inktvis vrij snel moet worden bereidt omdat deze anders taai wordt kan de octopus ook in een stoofgerecht worden gebruikt. Stoof de octopus poten in stukjes van ongeveer 2cm voor 1-1,5uur in een saus van tomaat en kruiden. Heerlijk met rijst of couscous.
Paling Paling kennen we in Nederland natuurlijk vooral gerookt, maar is ook zeker vers verkrijgbaar. Als verse vis wordt hij vaak gebakken en heeft een sterke vette smaak. Gerookt verkopen wij de Hele wilde Ierse paling en de gekweekte variant, vaak gefileerd. Zoals bekend is paling een beschermde vissoort waar maar beperkt op gevist mag worden. Wij van Neerbos Vishandel Tiel steunen het DUPAN fonds dat door middel van uitzet van kleine glasaaltjes de palingpopulatie op aanvaadbaar niveau wil houden.
Roodbaars Mooie rode vis met enorm grote ogen. Hoewel de kleur van de vis rood is is het vlees witachtig van kleur en heeft een stevige structuur. Hoewel deze vis zich lastig laat ontschubben is het wel erg lekker om de filet op de huid te bakken. Past goed bij verschillende gerechten. In de maanden december t/m februari is het seizoen van de wilde roodbaars gesloten en dus slecht verkrijgbaar.
Rode Mul Een rode vis die veel weg heeft van de poon. De vis laat zich vrij makkelijk fileren en heeft een redelijk sterke smaak. De rode mul kan daarom ook goed gecombineert worden met sterke smaakmakers als knoflook. Lekker grillen op de huid met zout, peper en knoflookolie en je hebt eigenlijk niets anders nodig.
Sardines Sardines is familie van de haring, maar hoewel we bij haring echt aan Nederland denken, denken we bij de sardine gelijk aan het zuiden. En terecht, want deze vis laat zich heerlijk grillen met olijfolie, tomaat en knoflook. Sardines worden dan ook vaak als tapas gegeten. Sardines zijn het hele jaar goed verkrijgbaar maar wij zullen dit visje vooral in de zomer verkopen. Prijzen liggen rond de €5 en €6,- per kilo.
Schelvis Schelvis is goed te herkennen aan de zwarte vlek net achter zijn kop. Deze vlek wordt ook wel de duim van Petrus genoemd, het verhaal gaat dat de Heilige Petrus ooit een schelvis ving met een gouden munt in zijn bek en deze vervolgens tussen duim en wijsvinger terug had gezet. Mooi wit vlees wat goed past bij meerdere soorten gerechten, heeft iets weg van kabeljauw. Deze vis kan gedurende het hele jaar gekocht worden, al is de aanvoer tussen maart en mei beperkt.
Schol Mooie platvis die goed te herkennen is aan zijn oranje stippen. Heeft mooi wit vlees en is stevig van structuur. Is iets vlakker van smaak dan de tong, maar door het dikkere vlees laat de schol zich makkelijker grillen en bakken. De wilde schol is in de maanden december tot maart slechter verkrijbaar door het sluiten van het seizoen. Prijs van de Schol ligt rond de €12,- per kilo.
Tong Tong of slibtong is net als de schol een platvis, maar heeft in tegenstelling tot de schol een veel zachtere smaak. Ook de structuur is zachter en moet daarom met zorg worden gebakken. De slibtong is de kleinere variant van de grote zeetong. De jonge tong, ofwel slibtong is gedurende het hele jaar goed verkrijgbaar. De volwasse zeetong daarentegen gaat in de maanden maart t/m mei de kuitperiode in en wordt daarom minder aangeboden.
Tonijn Sinds de enorme sushi trend in ons land is deze vis ongekend populair om te eten. De tonijn wordt al jarenlang gecontroleerd gevangen en wordt daarom sinds eind jaren '90 succesvol gekweekt. De tonijn wordt daarom het gehele jaar aangeboden. Tonijn eet je als een goede biefstuk, kort om-en-om aanbakken zodat het binnenste nog rauw is. Of zoals de Japanners geheel rauw/ sashimi stijl.
Zalm Een van de meest gegeten vissen in Nederland en niet onterecht, deze klassieker is op vele manieren te bereiden. In de oven met groenten en aardappel, zachtjes bakken in de pan bij een heerlijk pasta of lekker rauw in de sushi. Vrijwel alle zalm die in Nederland wordt verkocht is een gekweekte soort. Wilde zalm mag dan ook niet met kweekzalm worden vergeleken. Wilde zalm is donkerder van kleur en ook het vlees is harder/stugger waar je meer op moet kauwen, desondanks is wilde zalm heerlijk en heeft het ontzettend veel smaak ten opzichte van de subtiele kweekzalm.
Zeebaars Wordt vaak vergeleken met dorade. Beiden hebben mooi blank vlees, maar het vlees van de dorade is iets steviger. De zeebaars is iets veelzijdiger en het vlees is zachter van smaak, maar valt ook eerder uit elkaar. Bak de zeebaars op de huid, lekker krokant korstje met wat zout of bereidt de zeebaars in zijn geheel in de oven gevuld met citroen en kruiden.

Suggesties, vragen, tips of wilt u iets bestellen? Neem contact op via het contactformulier of bel naar 0344-613038.