Frisse haring salade

Haring, heerlijk zo aan de staart of in stukjes met een beetje ui. Een Hollandse Nieuwe is het lekkerste als deze een vetpercentage heeft boven de 16%.
Een zoute haring is zo, net vers schoon gemaakt eigenlijk het allerlekkerste. Toch is het soms ook wel leuk om met dit zeer gezonde visje te variëren.
De traditionele haringslade met rode biet, die kennen we nu wel. Dit recept heeft er veel van weg alleen is dit, vooral voor de warme zomerdagen een heerlijk fris en vooral simpel recept!
Frisse haring salade
- 350 gram gekookte kruimige aardappelen
- 4 verse Hollandse nieuwe, ofwel 4 haringfilets
- 1 tl mayonaise
- 2 tl witte wijnazijn
- 1 tl olijf olie
- 1 kleine rode ui fijn gesneden
- 2 tl verse fijn gesneden dille
- peper, bij voorkeur grove rode peper
- zout
Kook de aardappelen zo dat ze net niet uit elkaar vallen, ze moeten nog een kleine beet hebben. Spoel af met koud water en laat afkoelen. Snijd deze, wanneer afgekoeld in mooie kleine blokjes van 1 cm bij 1 cm. Snijd de haring op dezelfde manier.
Voeg vervolgens alle vloeibare ingrediënten bij elkaar, dus de mayonaise, witte wijn azijn en olijf olie. Roer goed totdat een gladde dressing ontstaat. Voeg vervolgens de verse dille toe en roer nogmaals.
Nu is het kwestie van alles bij elkaar voegen en goed doorroeren. Breng op smaak met het zout en de peper. Voor extra pit, voeg nog wat dille toe, of vooraf aan de dressing een klein beetje mosterd.
Simpel toch?
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties