Voor al uw visspecialiteiten komt u naar dé viswinkel in Tiel

Zalm & asperges

Zalm en asperges is een klassieke en heerlijke combinatie en dus altijd een succes. Traditiegetrouw gebruik je voor dit recept het witte goud, ofwel de blanke asperge. De groene asperge heeft vaak iets meer smaak dan de witte, daarom gebruiken voor dit recept dan ook een keer de groene in plaats van de witte variant.

Zalm met groene asperges

2 x zalmfilet van ca. 200-250 gram per stuk

250-350 gram groene asperges

Olijfolie

Peper en zout

500 gram krieltjes of kleine aardappels in de schil 

 

 

Dit recept is super makkelijk, eigenlijk kan alles in een grote schaal in de oven. Neem een grote ovenschaal en plaats daarop de krieltjes of aardappel schijfjes met een flinke scheut olijfolie, zout, peper en optioneel knoflook. Bak de aardappels in een voorverwarmde oven van 200 graden ongeveer 20 minuten. De aardappels duren langer dan de vis en asperges en daarom voegen we deze later toe.

Haal dus de overschaal na ongeveer 20 minuten uit de oven en voeg de asperges, zalm en nog wat peper, zout en optioneel knoflook toe. Besprenkel weer met een flinke scheut olijfolie.

Bak alle ingrediënten nogmaals op 200 graden voor ongeveer 10-15 minuten, afhankelijk van de grootte van je aardappels. Wil je weten wanneer de zalm gaar is? Neem een botermes en steek deze tussen de schijven van de vis, glijdt het makkelijk door de vis heen dan is het gaar. 

 

Sausje erbij? Lekker, Hollandaise saus

3 eidooiers

2 el azijn

3 el witte wijnazijn 

250 gram (gesmolten) boter

 

Smelt in een klein pannetje heel langzaam de boter. Klop vervolgens au bain-marie de eierdooiers, azijn en witte wijnazijn tot een luchtige substantie. Voeg vervolgens, druppelsgewijs om schiften te voorkomen de gesmolten boter toe. Voeg voor extra smaak eventueel wat gesneden bieslook toe. Oja, vergeet de saus uiteraard niet op smaak te brengen met zout en peper.

 

Eet smakelijk! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.